dr. Rob van Gerwen
Consilium Philosophicum
Utrecht

In Plato's grot.
Film en filosofie 1.(a)

HOVO Brabant, Tilburg

HOVO Brabant
Cinecitta, Tilburg
september-oktober 2015

Het aanbod op deze pagina stamt uit het verleden. Voor actueel aanbod zie rechts op de menu's onder Overig aanbod.

Facebook

Om mee te doen aan een van de FaceBook-groepen die ik voor mijn cursussen onderhoud, moet u zelf een FaceBook-site hebben. Misschien bent u huiverig om daaraan te beginnen. Dat kan ik alleen maar toejuichen: laat niets achter op internet waarvan u niet wil dat het ooit op straat komt. Maar u kunt uw eigen FaceBook-site ook maximaal afschermen van de buitenwereld als u de volgende suggesties opvolgt.

Er zijn een paar dingen waarbij u kunt eisen dat helemaal niemand ze ziet. En de meeste dingen kunt u beperken tot uw FaceBook vrienden, dus als u geen "vrienden" neemt, kan niemand erbij. Sowieso kunnen leden van de groep van onze cursus alleen lezen wat u in die groep post. Maar zij kunnen u wel verzoeken met hen te "bevrienden", maar dat kunt u simpel negeren of afwijzen. (U hoeft alleen tegen een beetje sociale druk bestand te zijn).

Waar stelt u deze dingen in?

Eerst moet u zich dus aanmelden bij FaceBook en ik denk dat u bij de aanmelding al heel veel toegankelijkheid kunt uitzetten.

Als u eenmaal een FaceBook pagina hebt, kunt u op de bovenbalk rechts, via het kleine driehoekje, een menu openen; ga daar naar "Settings" of "Instellingen". Dat opent een pagina met alle mogelijkheden. In de linkerkolom van die pagina staan de hoofdrubrieken (ik ga nu verder in het Engels want mijn site is in het Engels en ik ken de Nederlandse termen niet precies):

Klik op: "Privacy" >> en daarna ...

  • Bij "Who can see my stuff": klik op "Edit", en daarna: klik op "Friends"; in het menu dat dan opent vindt u: "Only me". Selecteren!
  • Bij "Who can look me up?" > "Who can look you up using the email address you provided?" > klik op "Edit", en daarna: klik op "Friends"; in het menu: "Friends". Selecteren!
  • Bij "Who can look me up?" > "Who can look you up using the phone number you provided?" > klik op "Edit", en daarna: klik op "Friends"; in het menu: "Friends". Selecteren!
  • Bij "Who can look me up?" > "Do you want other search engines to link to your timeline?" > klik op "Edit", en daarna: uitvinken.

Klik op: "Timeline and Tagging" >> en daarna ...

  • Bij "Who can add things to my timeline" > "Who can post on your timeline?" > "Edit" > "Friends", in het menu dat dan opent vindt u: "Only me". Selecteren!
  • Bij "Who can see things on your timeline?" > "Who can see what others post on your timeline?" >"Edit" > "Friends", in het menu: "Only me". Selecteren!

Tot slot

Als u bereid bent om dit allemaal te doen, en u hebt eenmaal een FaceBook-site, dan kunt u mij het email-adres bezorgen dat eraan gekoppeld is en dan nodig ik u uit in de groep. U krijgt dan een mailtje van FaceBook met een lange link erin die u moet aanklikken om alles te effectueren.
Trouwens als u zich eenmaal op de groep hebt geabonneerd, hoeft u nog niet actief mee te doen met de discussies als u daar geen zin in hebt. Ten laatste, een maand of twee nadat de cursus is afgerond, hef ik zo'n discussiegroep weer op en worden alle deelnemers verwijderd.

Weblog

Philosophy of the Arts, a blog by Rob van Gerwen